Meggyes leveles

 
Dósai M. Julianna
Szentes

Hozzávalók

  • 1 leveles tészta
  • 1 tojás
  • 1 ü. meggybefőtt
  • 3 ek cukor
  • 1 vaníliás pudingpor

Elkészítés

  1. A leveles tésztát felengedés után kinyújtjuk
  2. Elkészítjük a meggyes zselét, a meggybefőtt levét felfőzzük 3 ek cukorral 1 vaníliás pudingporral és belekeverjük a meggyet.
  3. A leveles tésztát két egyenlő részre osztjuk és beletöltjük a meggyes zselét ezt feltekerjük mint a rétest, tojással bekenjük.
  4. Előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük.
  5. Porcukorral megszórva, szeletekre vágjuk.
  6. Jó étvágyat!
 
Házi kenyérAlma–zellerkrém leves