Habkönnyű diós

 
Eszter
Salgótarján

Hozzávalók

  • 8-10 db tojás
  • 250 g liszt
  • 250 g vaj
  • 250 g cukor
  • 5 g sütőpor
  • 1 csipet só
  • 20 dkg apróra vágott dió

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztom és külön-külön mély tálba teszem.
  2. A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral.
  3. A lisztet, a sütőport, a sót és a felolvasztott vajat összekeverem, majd a tojásos cukorral tovább habosítom.
  4. Kikenek egy tepsit vajjal és a tésztát beleöntöm. A tészta tetejét megszóróm apróra vágott dióval.
  5. A sütőt 200 fokra melegítem és 15 -18 perc alatt készre sütöm a süteményt.
  6. Apró kockákra vágva tálalom.

Történet

A receptet évekkel ezelőtt a nagymamám receptes füzetében találtam . Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, sokszor a 3 éves unokám segítségével. A kollégáim imádják, örülnek, ha hozok nekik hétfő reggelente egy kis kóstolót.
 
Házi kenyérAlma–zellerkrém leves