Málnás csokis sajttorta

 
Nóra
Szarvas

Hozzávalók

  • 120 g vaj
  • 120 g porcukor
  • 2 db tojás
  • 120 g liszt
  • 25 g kakaópor
  • 75 g étcsokoládé kakaóvaj tartalma min 40%
  • 75 g tej
  • 4 g sütőpor
  • 250 g natúr krémsajt
  • 1 db tojás sárgája
  • 30 g liszt
  • 100 g málna

Elkészítés

  1. A szoba hőmérsékletű vajat a porcukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzákeverjük a 2 db tojást, amivel tovább habosítjuk.
  2. Összekeverjük a lisztet , a kakaóport, a csokoládé darabokat és sütőport, majd hozzáadjuk a kihabosított vajas keverékhez és egynemű masszával dolgozzuk a tej hozzáadásával.
  3. Egy alacsony kivajazott sütőformába öntjük a piskótatésztát.
  4. A natúr sajtot a tojássárgát a lisztet elkeverjük majd nyomózsákba tesszük.
  5. Rácsmintát formázunk a piskóta tetejére, majd a rácsokba beletesszük a málnaszemeket.
  6. 170 fokon kb. 35 perc alatt kisütjük.

Történet

Ismerősömnél kóstoltam és nagyon ízlett, mert nem túl édes, ellenben nagyon finom könnyű sütemény. Látványos és szép torta, így születésnapra is szoktuk tálalni.
 
Házi kenyérAlma–zellerkrém leves