Dió torta csoki krémmel

 
Nemes Elvira
Párkány

Hozzávalók

  • 10 nagyobb tojás v 12 kisebb
  • 25 dkg porcukor vagy apró szemű kristálycukor
  • 25 dkg őrölt dió
  • 3 evő kanál zsemle morzsa
  • 5 dkg kakaó
  • fél csomag sütőpor
  • Krém: 15 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg teavaj v. izlés szerint margarin

Elkészítés

  1. Tészta: Tojások sárgáját kikeverjük a cukorral majd hozzá adjuk a zsemle morzsát, sütőport, kakaót majd a diót.
  2. Kicsit sűrű tésztát kapunk, majd végül hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét.
  3. Ketté osztjuk, kikent tortaformába öntjük, és kb. fél óráig sütjük 180 °C kb. 15 perc után 150 °C sütöm tovább.
  4. Krém: 3 tojás sárgáját a porcukorral és a vajjal habosra keverni, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, végül a tojások keményre felvert fehérjét.

Történet

Férjem édesanyjától származik a recept, kb 50 éve a család kedvence, minden alkalomra meg kell hogy süssem, kihagyhatatlan Egy alkalommal mikor a fiam születésnapja volt, anyósom is és én is megsütöttem, de annak ellenére mind elfogyott. Nagyon finom és a lényeg hogy a tészta sosem lesz száraz még több nap múlva sem.
 
Házi kenyérAlma–zellerkrém leves