Alma–zellerkrém leves

 
Emese
Leányfalu
Kommunikációs menedzser

Hozzávalók

  • 15 dkg angol zeller apró kockára vágva
  • 2 kisebb krumpli apró kockára vágva
  • 2 db alma apró kockára vágva
  • 1 szál póréhagyma apró kockára vágva
  • 2 db alma vékony szeletekben a chipshez
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 l húsleves alaplé – 1/3 része almalével is helyettesíthető
  • csipet só, bors ízlés szerint,
  • szerecsendió virág
  • őrölt rozmaring
  • 1 kisebb rozmaring ág

Elkészítés

  1. A zellert, a póréhagymát és a krumplit meghámozzuk és apró kockára vágjuk.
  2. Felhevítjük a vajat, beletesszük a rozmaringágat és megfonnyasztjuk rajta a hagymát.
  3. Rádobjuk az aprított zellert és a krumplit picit lepirítjuk.
  4. Felöntjük a hús alaplével, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a kockára vágott almát.
  5. Kb. 15 percig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
  6. Botmixerrel pürésítjük, hogy az állaga teljesen homogén legyen, majd hozzáadjuk a tejszínt.
  7. A végén hozzáadjuk a szerecsendió virágot és ízlés szerint borsot.
  8. Almachips: Az almát lehelet vékony szeletekre vágjuk
  9. A tepsire sütőpapírt helyezünk és rátesszük az alma szeleteket.
  10. Előmelegített sűtőben 190 fokon 10 percig sütjük.
  11. Annak érdekében, hogy egyenletesen süljön az almákat lefedjük sütőpapírral.

Történet

A receptet barátaimtól tanultam. Az alma tompítja a zeller erős és karakteres ízét, így örömmel eszi az egész család. A ház alma chips a gyerekek kedvenc ropogtatnivalója, mert nem tartalmaz cukrot.
 
Házi kenyérLime-os túrótorta