Fitt tallér

 
Hegedűs Júlia
Budapest

Hozzávalók

  • zabliszt
  • zabpehely (kicsire őrölve)
  • pici kókuszzsír
  • bacon szalonna (pici) vagy kolbász
  • zsírszegény sajt, paradicsomszósz
  • tojás
  • fűszerek (bazsalikom, oregánó, só, bors, pizza fűszerkeverék)

Elkészítés

  1. A tojást kissé felverjük.
  2. A bacon szalonnát picire aprítjuk és kicsit lepirítjuk, tojáshoz keverjük.
  3. A sajtot apróra reszeljük és a tojásos masszába keverjük.
  4. A masszába kicsi paradicsomszószt kanalazunk és a fűszereket hozzákeverjük.
  5. A massza még híg, a zabliszttel, és a zabpehellyel besűrítjük, hogy nagyon lágy "tésztát" (keveréket) kapjunk.
  6. Kis pogácsákat (lapos) formázunk belőle és kisütjük.
  7. (Bármilyen verzióban elkészíthető, húsos, édes stb.)

Történet

Net adta az ihletet, amit gyors tettek követtek. Gyors és egészséges, hordozható, bármikor fogyasztható. Kevés benne a szénhidrát, és laktató!
 
Alma–zellerkrém levesLime-os túrótorta