Császármorzsa
Beküldő:
Gerstmajer Terézia
Lakóhely:
Esztergom
Hozzávalók
8 db tojás
20 dkg liszt
2 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
400 ml tej
12 g alma
1 csipet fahéj
mazsola
20 dkg Rama margarin
rum
15 dkg cukor
szeletelt mandula
Elkészítés
Tojásokat szétválasztjuk, mazsolát rumban megáztatjuk.
Tojásfehérjét felverjük habbá + 2 evőkanál cukor.
Maradék cukrot hozzáadjuk a már kikevert tojássárga + liszt + vaníliás cukor + maradék kristálycukor + tej + mazsola.
Mély serpenyőbe Rama-t teszünk.
Belemerünk a kapott félkemény tésztából.
Egyik oldalt fedő alatt sütjük. Kettévágjuk ha piros az alja, megfordítjuk. Apró darabokra (morzsákra) szaggatjuk.
Megszórjuk szeletelt mandulával. Almaszósszal tálaljuk.
Megosztás
Alma–zellerkrém leves
Lime-os túrótorta