Császármorzsa

 
Gerstmajer Terézia
Esztergom

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 400 ml tej
  • 12 g alma
  • 1 csipet fahéj
  • mazsola
  • 20 dkg Rama margarin
  • rum
  • 15 dkg cukor
  • szeletelt mandula

Elkészítés

  1. Tojásokat szétválasztjuk, mazsolát rumban megáztatjuk.
  2. Tojásfehérjét felverjük habbá + 2 evőkanál cukor.
  3. Maradék cukrot hozzáadjuk a már kikevert tojássárga + liszt + vaníliás cukor + maradék kristálycukor + tej + mazsola.
  4. Mély serpenyőbe Rama-t teszünk.
  5. Belemerünk a kapott félkemény tésztából.
  6. Egyik oldalt fedő alatt sütjük. Kettévágjuk ha piros az alja, megfordítjuk. Apró darabokra (morzsákra) szaggatjuk.
  7. Megszórjuk szeletelt mandulával. Almaszósszal tálaljuk.
 
Alma–zellerkrém levesLime-os túrótorta