Szilvás muffin

 
Zsuzsanna
Ipolydamásd

Hozzávalók

  • 25 dkg szilva
  • 8 dkg margarin/vaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • fahéj

Elkészítés

  1. Margarint a tojással és a cukorral habosra keverjük.
  2. Beleszitáljuk a lisztet, sütőport és a tejet hozzáadjuk.
  3. A szilvát kimagozzuk és apróra vágjuk.
  4. Ízlés szerint fahéjjal ízesítjük, majd a hozzávalókat összekeverjük.
  5. Muffin formába öntjük.
  6. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Történet

Nagymamám kertjében rengeteg szilva termett, azért gyakran készített szilvából különböző süteményeket. Nekem a szilvás muffin volt a kedvencem, meg is őriztem a receptet.
 
Alma–zellerkrém levesLime-os túrótorta