Nagyi kedvence

 
Pitóné Mária
Újszilvás

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg gomba
  • 1 csirkemell
  • 25 dkg túró
  • 2 db tejszín
  • liszt
  • 2 tojás
  • víz
  • majoranna
  • bors
  • húsleves kocka

Elkészítés

  1. A hagymát vöröshagymát dinsztelem és az összevágott gombát csirkemellet hozzáteszem és a húsleveskockával és a fűszerekkel egy kevés víz hozzáadásával párolom
  2. Ha a gomba és a hús kellőképp átpárolódott megfőtt, akkor hozzá öntöm a tejszínt és forralom vele, legvégén ha ez elkészült félre teszem.
  3. Összekeverem a lisztet a tojásokkal és a vízzel, nokedlit készítek kiszaggatom, vízben megfőzöm.
  4. Majd a gombás tejszínes csirkemellet összekeverem a túróval és azt a nokedlivel tálalom.

Történet

Családi recept, sokszor akár hétköznapokon is készítjük.
 
Alma–zellerkrém levesLime-os túrótorta