Rakott sertéstarja

 
Farkas Imre Tamás
Cegléd

Hozzávalók

  • sertéstarja
  • bors
  • burgonya
  • olaj
  • fokhagyma
  • tejföl
  • sajt

Elkészítés

  1. Kikloffoljuk a húst, sózzuk , borsozzuk , serpenyőben pirosra sütjük.
  2. Tepsit kikenjük olajjal.
  3. Megformázott felszeletelt krumplit ráhalmozzuk, megsózzuk.
  4. Rátesszük a hússzeleteket , megkenjük fokhagymás olajjal, majd a krumpli másik felét rátesszük, megsózzuk.
  5. Fóliával egy órát majd fólia nélkül egy-egy órát sütjük.
  6. Ezt követően megkenjük a tetejét tejföllel, megszórjuk sajttal, majd addig sütjük amíg a sajt rá nem pirul.

Történet

Netről szereztt recept. A saját főztömet kóstoltam először, akkor készítem , mikor eszembe jut.
 
Alma–zellerkrém levesLime-os túrótorta