Pincepörkölt

 
Jordán Géza
Martonvásár

Hozzávalók

  • lapocka
  • köröm
  • füstölt csülök
  • hagyma, fokhagyma
  • tv paprika
  • paradicsom vagy sűrített paradicsom
  • pirospaprika
  • fekete őröltbors
  • majorana, só, vegeta
  • egy kis őrölt kömény
  • krupli

Elkészítés

  1. Megdinszteljük a hagymát, ezt követően a lapockát amit már elő készitve kockára vágtunk, bele rakjuk.
  2. A körmöt előfőzve egy órát kel és, felforralás után ezt is bele rakjuk
  3. Vízzel fölengedjük és amikor fölforr, bele rakjuk a pirospaprikát egy két fej fokhagymát, paradicsomot, tv paprikát, sót, borsot és egy kis köményt.
  4. Ezt követően, amikor rotyogni kezd, bele rakjuk a kicsontozott füstölt csülköt is
  5. Amikor majdnem kész volna, félórával előtte a krumplit is belerakjuk.
  6. Kb. 30 perc és kész is a krumpli is!

Történet

Általában bográcsba szoktuk elkészíteni. Szüretre, születésnapi partira remek kaja lehet.
 
Alma–zellerkrém levesLime-os túrótorta