Almás morzsasüti

 
Ágnes
23
Győr

Hozzávalók

  • 3-4 nagyobb alma
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg darált dió
  • mazsola
  • fahéj
  • barnacukor

Elkészítés

  1. Egy kivajazott tortaformába vagy tepsibe kockázzuk fel a meghámozott, kimagozott almákat.
  2. Szórjuk meg mazsolával, fahéjjal és egy kis barnacukorral. A tésztához morzsoljuk össze a lisztet, a cukrot és a vajat.
  3. Érdemes utána 5-10 percre hűtőbe tenni, hogy könnyebb legyen rámorzsolni az almára.
  4. Süssük 180 fokra előmelegített sütőbe alufólia alatt 30 percig, majd 10 percig fólia nélkül is, hogy szépen megpiruljon a teteje.
  5. Melegen tálalva a legfinomabb, kínálhatjuk vaníliapudinggal, vaníliafagyival is, de a sok gyümölcs az omlós tésztával önmagában is megállja a helyét.

Történet

Ez a desszert Angliából származik, én is ott kóstoltam először. Szívesen készítem, mert nagyon gyors és egyszerű, de annál finomabb. Az év bármely szakában az asztalra kerülhet, mert mindenféle gyümölccsel elkészíthető.
 
Alma–zellerkrém levesLime-os túrótorta