Amerikai palacsinta

 
Kiss Eszter
Gödöllő
értékesítési munkatárs

Hozzávalók

  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • fél tasak sütőpor
  • folyékony édesítőszer

Elkészítés

  1. a száraz alapanyagokat (liszt, sütőpor) egy edénybe tesszük
  2. hozzáadjuk a tojássárgáját
  3. a fehérjét pedig felverjük habbá
  4. a tejet hozzáadjuk és óvatosan csomómentesre keverjük
  5. folyékony édesítőszerrel ízlés szerint édesítjük
  6. forró serpenyőben kevés olajon kisütjük
  7. cukormentes lekvárral vagy mogyorókrémmel tálaljuk
  8. reggelinek vagy desszertnek kiváló

Történet

Interneten találtam a receptet.
 
Zöld pestos tésztaRépa csánka