Boszporusz csirkemáj

 
Heidenreich Jánosné
Pilis

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemáj
  • 7 dkg sűrített paradicsom
  • 1 csapott mokkáskanál szárított bazsalikom
  • 15 dkg rizs
  • 10 dkg reszelt sajt
  • petrezselyem
  • só, bors, majoranna
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. Egy kevés olajon megpirítottam a rizst a kuktában, felöntöttem másfélszer annyi vízzel, amennyi a rizs mennyisége, sóztam és lezártam a kuktát.
  2. Az első sípolásnál lezártam és hagytam párolódni.
  3. Amikor megpárolódott hozzákevertem a reszelt sajtot, megborsoztam. A paradicsom pürét egy kevés vízzel felhígítottam, bazsalikommal ízesítettem és összeforraltam.
  4. A kockára vágott csirkemájat majorannával és borssal megfűszereztem és bő forró olajban kisütöttem.
  5. A sajttal összekevert riszt vizezett koronaformába simítottam és kitöltöttem (nekem szilikon kuglóf formám van) a formát.
  6. A közepébe halmoztam a sült májat és a végén leöntöttem a forró paradicsomszósszal, petrezselyemmel megszórtam.
 
Répa csánkaKínai pirított tészta