Sajtos cukkini krémleves

 
Halász Krisztina
Solymár

Hozzávalók

  • 6-7 db Cukkini
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 2 evőkanál Étel ízesítő
  • Só, Bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál tejföl
  • 15-20 dkg Parmezán és Trappista sajt keveréke reszelve
  • Pirított magvak / Fenyőmag, tökmag

Elkészítés

  1. A cukkiniket megpucolom, megmosom és felkockázom.
  2. Felteszem főzni és beleteszem a feldarabolt fokhagymát, fűszereket.
  3. Ha megpuhult, botmixerrel leturmixolom és visszaöntöm a főzőléhez.
  4. 1-2 percig még főzőm.
  5. Kiveszek a levesből és összekeverem a tejföllel,majd vissza öntöm a leveshez.
  6. Közben megsütöm a sajttal ,gazdagon megszórt kenyeret.
  7. Reszelt sajttal tálalom. Pirított magvakkal is nagyon finom.

Történet

Levest kívántam, de nem húsból. Ez az alapanyag volt itthon és egy gyorsan elkészíthető ,de laktató levesre vágytam
 
Kelbimbókrém leves