Oldalas (káposztával)

 
Halász Krisztina
Solymár

Hozzávalók

  • 1, 1,5 kg oldalas
  • 2, Kis darab füstőlt oldalas, vagy tarja
  • 3, 70 dkg savanyú káposzta
  • 4, 1 liter füstölt lé
  • 5, Só, bors ,pirospaprika
  • 6, 5-6 evőkanál zsír
  • Köret készítéséhez:
  • Krumpli

Elkészítés

  1. Oldalast és a füstölt húst kisebb darabokra vágom ,megmosom és a füstölt lé / 3/4 részében / félig megfőzőm .
  2. Közben kicsit átmosom a savanyú káposztát és a sütőben szétterítem a felét. Pirospaprikával megszórom.
  3. Az oldalas és a füstölt hús darabokat kiveszem a főzőléből ,és a káposztára helyezem, a zsírt a húsok közé teszem,ízlés szerint fűszerezem.
  4. Tetejére ráteszem a maradék savanyú káposztát , és füstölt levet aláöntöm , megszórom pirospaprikával.
  5. Fóliával letakarom, 170'C -on 1,5 órát párolom,hogy a hús teljesen megpuhuljon és átérje az íz. Közben 1-2 alkalommal meglocsolom a tetejét a zsiradékkal.
  6. Végén leveszem a fóliát és enyhén megpirítom a tetejét.
  7. Kacsazsíros tört krumplival tálalom.

Történet

Édesanyám a tarját készítette káposzta ágyon, és Én ezt tovább gondoltam oldalassal, füstölt ízekkel.
 
Kelbimbókrém leves