Amerikai almáspite

 
Bront Barbara
Gödöllő

Hozzávalók

  • 35dkg liszt
  • 18dkg vaj
  • 2 ek cukor
  • csipet só
  • 0,3dl víz
  • 80dkg alma/meggy
  • 13dkg cukor
  • 2,5 ek liszt
  • 2kk fahéj
  • 1ek citromlé

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrom (liszt, vaj, cukor, só, víz).
  2. A gyümölcsöket meghámozzuk, kibelezzük felkockázzuk. Hozzáadjuk a töltelék hozzávalóit.
  3. A tésztát elosztjuk két felé és kinyújtjuk.
  4. Formába tesszük, majd bele a tölteléket és rátesszük a maradék tésztát.
  5. 180°C-on 50 percig sütjük.

Történet

Először cukormentes formában készítettem és egy barátnőmtől kaptam a receptet.
 
Házi kenyérAlma–zellerkrém leves