Tonhalas batyu

 
Gelei Ágnes
Gödöllő

Hozzávalók

  • 0,35 kg brokkoli
  • 2 db Rio-Mare tonhalkonzerv
  • 1 tojás
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 tejföl
  • szezámmag
  • 1 cs. leveles tészta
  • bors

Elkészítés

  1. A brokkolit sós vízben megpároljuk majd villával összetörjük.
  2. A tonhalkonzervet villával összenyomkodjuk és a sajtot lereszeljük.
  3. Brokkolit a tonhalkonzervvel összekeverjük.
  4. A leveles tésztát tepsibe rakjuk és ott 8 egyenlő részre vágjuk, ezekre tesszük rá a tonhalas brokkolit.
  5. Megpirítjuk a sajttal és ráöntjük a felvert tojássárgáját.
  6. A tojásfehérjét külön felverjük és összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal és ezt is ráöntjük a brokkolis tonhalra.
  7. Bezárjuk a batyut 4 csücskénél fogva, tetejére ecsettel kenünk felvert tojássárgáját.
  8. Végül szezámmagot szórunk rá és 180°-on 20 percig sütőben sütjük.

Történet

Barátnőmtől tanultam de tovább fejlesztettem.
 
Házi kenyérAlma–zellerkrém leves