Rozmaringos sült bárány

 
Kisné Nagy Krisztina
Dunakeszi

Hozzávalók

  • 2 kglehártyázott, megmosott báránycomb
  • 2-3 hagyma
  • fokhagyma
  • bors
  • kömény
  • rozmaring
  • 2 tk cukor
  • 2 kg krumpli
  • 2 ek mustár
  • 1 dl olaj

Elkészítés

  1. A feldarabolt, lehártyázott báránycombot megmossuk.
  2. A fűszereket és a felaprított hagymát egy tálban összekeverjük az olajjal, majd a páccal alaposan bekenjük a bárányt.
  3. Hűtőben 4-5 órát pihentetjük a húst.
  4. A pihentetést követően a húst tepsibe tesszük, a felaprított és kockára vágott krumplit a hús mellé tesszük.
  5. Fólia alatt 1 órát, majd a fóliát kivéve még 30 percig sütjük a húst.
  6. A megsült húst friss salátával tálaljuk.

Történet

Anyukámtól tanultam, gyerekkoromban kóstoltam először, húsvét környékén készítjük.
 
Házi kenyérAlma–zellerkrém leves