Kakaós csiga

 
Kristály Erika
Budapest

Hozzávalók

  • 05 kg liszt
  • 0,3 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 vanillincukor
  • csipet só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 10 dkg kakaópor
  • 20 dkg vaj
  • cukor

Elkészítés

  1. felfuttatjuk az élesztőt
  2. liszt és 10 dkg vaj összedolgozása+só
  3. élesztő és a lisztes vaj összekeverése, majd a tészta dagasztása
  4. kelesztés~1óra
  5. 0,5 cm-re nyújtás
  6. 10 dkg vajat felolvasztani és beletenni a tésztát
  7. kakaót, cukrot egyenletesen eloszlatni és félretenni
  8. 1,5 cm vastagra vágni a tésztát és tepsiben eloszlatni
  9. 175°-on 20 perc alatt készre sütni

Történet

Kedvencem :)
 
Házi kenyérAlma–zellerkrém leves